+31 20 7589836 info@abc-legal.com Jan Luikenstraat 92 P/R, 1071CT Amsterdam
Loading...
Specialisaties2018-10-30T15:31:41+00:00

Media

De ontwikkelingen in het medialandschap gingen altijd al snel, dat komt met het vak, maar de laatste tijd gaat het wel heel rap, met nieuwe mogelijkheden, nieuwe formats, nieuwe distributie en nieuw gebruik. En met bijbehorende veranderingen en ontwikkelingen in de regels van het spel. ABC Legal blijft niet alleen bij, maar zit in de voorhoede van de ontwikkelingen. Wij weten wat er speelt en wat er binnenkort te verwachten is. We adviseren op dagelijkse basis cliënten binnen de media-industrie, de printmedia, televisie, film en online en social media. Bij voorkeur doen wij niet zomaar uw hoofdstukje ‘legal’, maar kijken we integraal naar uw project of proces, om alle (juridische) kansen en bedreigingen in kaart te brengen en aan te pakken.

 

Entertainment

ABC Legal begeleidt bekende wereldburgers en organisaties bij het leven in ’the public eye’. Wij ondersteunen creatives in het zakelijke speelveld, bijvoorbeeld op het gebied van het verzilveren van populariteit, privacy, contact en contract. ABC Legal werkt voor muzikanten en journalisten, tv-presentatoren en theatermakers, DJ’s en modellen. Daarbij nemen we soms een zeer bescheiden rol, maar we kunnen desgewenst ook uitpakken met een scala aan diensten. Alvast een tip: wacht niet met ons benaderen tot er iets gerepareerd moet worden, laten we de do’s and don’ts vooraf al goed in kaart brengen.

Content

Van format tot jingle, tijdschrift tot merknaam, software tot fashion en van commercieel tot artistiek: van alle content die beschikbaar is, online of offline, zijn de eigendomsrechten kwetsbaar. Maar content is goed te beschermen, met de wetten van het intellectueel en industrieel eigendom, zoals het auteursrecht, handelsnaamrecht, merkenrecht, naburig recht en modellenrecht. Vooral belangrijk bij contentdistributie zijn de afspraken die vooraf gemaakt worden over de exploitatie. Gaat er iets mis op het gebied van goodwill en intellectueel eigendom, dan staan wij u graag bij. Maar liever nog begeleiden wij u bij de contractafspraken die voorkomen dat het zover komt.

 

Tech

Elke industrie is inmiddels een techindustrie. De techindustrie creëert nieuwe verbanden tussen verschillende bedrijfstakken op het gebied van productie, distributie en sales. Maar u kunt onmogelijk op de hoogte zijn van alle ins & outs van de diverse aspecten die u combineert met de nieuwe mogelijkheden. ABC Legal vult uw kennis graag aan, voor een 360° view, zowel op het gebied van technologie-gedreven vraagstukken (leveringscontacten, service level-contracten, privacy compliance, …) als wat betreft de koppeling met andere bedrijfstakken. ABC begeleidt u bij de kansen en bedreigingen die u ziet én geeft overzicht over de kansen en bedreigingen die u nog niet kent.

Onrechtmatige perspublicaties

Wordt u of uw bedrijf beschadigd in de media? ABC Legal staat u graag bij. De persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting zijn zeker niet onbeperkt. Van laster tot portretrecht zijn er duidelijke grenzen aan wat gepubliceerd mag worden, zowel door journalisten als door andere (online) bronnen. We beginnen in geval van een schending bij de vraag of het verstandig is juridische actie te ondernemen. Want hoe onzuiver een nieuwsbericht ook is, een juridische reactie heeft in eerste instantie vaak een versterkende werking, met kans op meer negatieve publiciteit. Zowel de korte als de langere termijn (Google search) moet worden meegewogen. ABC Legal brengt de kansen voor een verbod, rectificatie of schadevergoeding in kaart en kijkt daarbij ook naar de bredere gevolgen in de massamedia en online. 

Privacy

Privacy is een van de meest turbulente terreinen van de wetgeving. De regels worden steeds strakker en regelmatig komen er voor bedrijven en organisaties nieuwe wetten bij. Tegelijkertijd is het steeds lastiger om binnen een organisatie de consequenties van het gebruik van online tools en cloud-opslag op het dataverkeer te overzien. Een datalek ontstaat al snel, met mogelijk impact op elk gebied, van aansprakelijkheid tot het imago van uw organisatie, van bedrijfsspionage tot de privacy van uw klanten. Het maakt dat privacyvraagstukken een voortdurend punt van aandacht zijn, voor u en voor ons. Het implementeren van de meest actuele privacywetgeving is voor ons vertrouwd terrein, ABC Legal is up-to-date en houdt u up-to-date. Maar ook bij het beschermen van uw bedrijfsdata, proactief of bij een specifieke privacy schending, zijn we graag uw partner. 

Fashion

Je kunt nooit overdressed zijn of te veel kennis hebben; zeker als je fashion advocaat bent. Je wordt dan niet alleen beoordeeld op je outfits, maar ook op je kennis van zaken. Advocaten van ABC Legal kennen de fashion industrie van binnen en van buiten. Of het nou gaat om productie en gebreken, agentuurrelaties of het beschermen van design, handelsnamen of merknamen, onze advocaten helpen labels hun goodwill te beschermen en uit te bouwen.

Bent u overtuigd? Neem dan gelijk contact met ons op

Vraag een specialist